БСП предлага допълнителни 2 млн. лева в бюджета на Министерството на

...
БСП предлага допълнителни 2 млн. лева в бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

БСП предлага да се заделят 2 млн. лева от бюджета за възстановяването на Паметника на Съветската армия

БСП предлага спомагателни 2 млн. лв. в бюджета на Министерството на културата за възобновяване и възстановяване на Паметника на Съветската войска.„ Когато направихме това предложение, Административният съд не се беше произнесъл, че дейностите, осъществени върху паметника, са противозаконни. Днес сезирахме и прокуратурата за увреждане на държавно имущество и парите, които са нужни за възобновяване на поруганото имущество, евентуално в бюджета ги няма. Затова се надявам да получим поддръжка за това предложение. Още повече, че след решението на Административния съд тези пари да бъдат възобновени в държавния бюджет, защото на лицата, които са предизвикали това нелегално деяние, ще им бъдат предявени като искове “, аргументира предлагането заместник-председателят на ПГ на „ БСП за България “ Георги
Свиленски от парламентарната трубина.

„ С метода, който в началото беше заложен в бранш „ Култура “, имаше крещящо недофинансиране – нещо, което беше осъзнато от ръководещите и те взеха решение да вдигнат рекордно бюджета за просвета. Там обаче е значимо и по какъв начин ще се разпределят парите “, съобщи заместник-председателят на парламентарната група Иван Ченчев.

БСП предлага 250 хиляди лева са Съюза на българските писатели, които са му извънредно нужни за издателската активност, която прави.

Изключително притеснително е, че в последните три бюджетни години са заложени едни и същи смешно малко пари във връзка с теренните разкопки. Те са единствено 3 млн. лева, а с цел да имаме функциониращи обекти и прогрес в археологическите резервати, би трябвало да се усилят с най-малко 4,5 млн. лева, уточни Ченчев.

Той изясни, че в региона на археологията тези средства са извънредно нужни и там всички планове се усвояват от експертите, с цел да могат да реализират своята активност. Социалистът посочи, че с помощта на тях международната културна полезност Старинен град Несебър бе гласувана от Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО.

„ И там би трябвало да бъде увеличена дотацията “, акцентира Иван Ченчев.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР